26 Julai 2014

SELAMAT HARI RAYA...

selamat menyambut hari raya aidilfitri...
maaf zahir batin yer...
kalu aku ada buat salah pada sesiapa yg kenal aku...
minat maaf bebanyak yer...
dari hujung rambut sampai hujung kaki....
jgn simpan dalam hati yer...

ini lagu aku saje nk share...
ptg kelmarin aku dengar mcm best jer...
hopefully korang pn sronok layan...





berhati-hati dijalan raya...
selamat balik kampung...



25 Julai 2014

Anniversary 5 years...

Assalamualaikum...

alhamdulillah...
pejamcelik-pejamcelik
5 tahun sudah usia perkahwinan aku....
25 JULY 2019 - 25 JULY 2014
bnyk dugaan & kenangan sepanjang tempoh ini...
ya allah syukur...


buat suami ku....
KHAIRUL ANUAR BIN ZAKARIA
saya sayang awak...
terima kasih atas segalanyer...


terima kasih kerana menjadi tempat untuk saya bersandar...
terima kasih kerana bersabar dengan saya...
saya tahu saya banyak salah dgn awk...

awakla suami yang paling romantik...


and insyaallah...
i'll never lose the one who really cares 4 me... 
tq 4 everything sayang....
& Semoga perkahwinan kiter akan kekal hingga ke jannah.. amin...


last but not least...
fb pn wish utk kiter...

love you syg..
ada hadiah tak utk kiter tahun ni syg... hehehehe 

kan dah cakap... kasut lagi...

Assalamualaikum...

haaa kan dah cakap... nafsu men-kasut aku ni teruk kan... ce tgk brape psg kasut yg aku dah rembat kali ni... hehehe...


kasut ke 5...


ini kasut ke - 6... 
brand fav aku... xtaula knp brand ni msti menjadi pilihan aku...


kasut ke - 7
kasut aku bli kat zalora... 
sbnrnye ada kasut yg ke - 8...
tp sbb zalora anta salah saiz...
so kasut ke - 8... tu tggl kenangan jerla... nasib blh return & dpt blik duit...
bagusla la zalora ni kan... kos untuk hanta balik barang pn free... zalora tanggung... just hanta jer kat post office.. lps 5 hari duit msk blik dlm akaun zalora... xdela rugi...

& aritu aku bli kan skali kasut tuk si dak lela...
sama mahal dgn kasut aku ok...
& semestinye kalu lela pilih msti nk yg merliq2...
x caye tgk ni....
cantek tak...




14 April 2014

kasut

Assalamualaikum...

esah & kasut memang xdapat dipisahlan... aritu dah 3 pasang... yg rosak 1 jer aritu... ni rs nk bli kasut baru lagi... dah g jenjalan... aper lagi... ada jerla kasut yg terbekenan di hati.... ermmm....

payahla aku ni kan... xboleh tgk kasut... acane eh...?
ermmm... sebenarnyer niat hati aku aritu nk rembat 2 psg... tp ku tahan jua nafsu ku ini... nak tau tak mcmne aku tak jd rembat 2 psg kasut...
Abah lela la yg tlg nk slamat kan nafsu aku tu... dia suh aku tanye si dak lela... kasut mana yg piling chantek... suh lela pilih... yg mana chantek kt mata dia je aku bli... aku buat 3 pilihan 2 yg paling aku suker... tp yg lela berkenang cume 1 ni jer....so itu psl la aku xjd rembat yg lagi satu tu...

dan lansungnya... ini la Kasut aku yg ke 4 yg bli utk tahun ni.... chantek tak?
Ape pendapat korang tentang taste lela... ok tak..? Hehehhe...
pada aku chantek... cume over skit la... tp aku x kisah..  bedal jer... janji blh pakai...




tp dlm hati ni... ada sikit kecewa jg la... biase mn aku penah bli sepasang je kasut... kurang2 2 pasang... sbb aku suke jg kasut yg lg 1 tu.... ala2 boot skit...tp sbb aku rs lebih baik aku kawal nafsu aku ni... so pejam kan jela mata ni... sbb ikut hati mati... xmo2 ikut hati..

rasa2nye mcm nk shoping kasut lagi... xpe nnti kite tgk acane eh... hehehhehe

11 April 2014

x-siden

Assalamualaikum. ..

hari jumaat 28/3 aritu... on the way nak balik keje... aku x-siden korang tau... dkt dpn persint 14, aku x-siden dgn kete kembara... tp alhamdulillah... xde sebarang kecederaan, Jauh sekali tiada kemalangan jiwa la kan... tp ermmm.....
xtau la knp... break kete aku xmkn plak ms tu... nk kate kete aku dekat dgn kembara tu.. mmg xla... kalu tgk jarak mmg jauh & smpt nk break, tp ms tu xtau la knp tak makan plak break kete aku... aku rasa dah tekan abis dah... tp tau2 dah melakat dah kete aku dgn muntut kembara tu... & hasilnyer.... pecahla cover tayar tu...
ni gamba kembare yg aku smpt ambil... ce tgk box tu.. pecah la sikit... tp korang perasan tak... ada tali ikat box tu kat bawah... maksudnyer aper...? :-)


bile aku dah langgar kete org.... 4 sure aku minta maaf la kan... & aku janji nk bayar ganti rugi... aku siap amik no fon akak tu & bg no fon aku... mmg aku bkn jenis yg lari & xnak bertanggung jawab.. aku bgtaula akak blh msg sy psl bil box tayar tu... tp pd aku harap sngt akak tu jujur...

tp biasala manusia la kan...
bile kite baik & betul2 rs bersalah... org plak nk amik kesempatan... xbleh ker manusia ni jujur...  
korang nk tau tak knp aku ckp mcm tu...
akak tu dah g bli sendiri box tayar tu, dia bli kat brothers hari sabtu 29/3 aritu... & dia nk claim dkt aku hari isnin 31/3... dia siap bawak bil... proof la dia bli... mmg aku tgk mmg dah box baru... cantikla box tayar tu... tp korang agak brape dia nk caj aku...
haaaa dia nk ketuk aku ok.... dia bg bil RM450.00...
haaaaaa melampau tak...
aku terkezut giler...
ms dia call aku kate nk jumpe, aku dah tergerak hati dah... xmo la bw smua duit... bw 200 jer dulu... & biler dia bg bil brothers tu... aku bgtaula aku cume ada 200 jer... nnti akak sms no akaun sy bank in...
tp aku tak la lurus bendul sngt...
aku naik opis... aku trus call brothers... 
haaaa amoi brothers tu bgtau...
box tayar yg ada jual kt kedai dia cume ada 1 jenis jer... & aku xpuas hati aku g brothers tu... mmg aku tgk kt kedai tu sebijik dgn yg dia amik... korang tau brape box tu... cume RM338 jer siap pasang...
haaaa korang tgk brape dia nk cantas aku...
aku pnggil bdk yg jual tu... tp hari tu dia cuti plak...
aku ckp kat amoi tu... suh bdk tu call aku jg... sbb aku nk tau aper lg yg dia beli smpi RM450.00... tak kan dia beli aksessori yg lain pun dia nk claim kat aku kan... melampau sungguh la kan... 
so esoknyer...
bdk tu call aku... haaa korang percaya tak....
bdk tu bgtau aku... dia mengaku mmg dia jual box tayar tu kat laki akak tu... RM338 siap pasang... tppppppp.... 
laki akak tu suh budak tu buat bil lain RM450... citttt nak menipu yer... dahla amik box yg baik punyer pastu nk kaut untung lagi... cipet betul org tua tu.... 
iskh mmg tak la kak ooiii aku nk bayar lagi baki harga box tu.... cukupla la RM200 yg aku bg tau...akak jgn nk cari pasal bising2 plak eh.. mmg aku tak nak bayar lagi RM138 tu dah... sape suh menipu aku... org betul2 nk bayar dia blh plak nk kaut untung... iskh... SAKIT PULAK HATI KITER NI....
aper akak tu ingt, aku suke nak langgar box tayar kete dia tu.. 
aku bukan nk @ sengaja... BERTIMBANG RASA la sikit kak... kalu laki akak suh pun tak kan akak xde akal nk fikir... cube kalu kene kat anak2 akak org menipu mcm tu... akak marah tak... patut2 la skit kak...

masa aku dkt brothers tu... aku call akk tu tp dia x angkat.. 2-3 kali call tak angkat jg... ms tu aku mmg xatu cerite yg dia suh bukak bill lain.. aku just nk tanye betul ker dia ada beli & ckp dgn amoi tu... dah dia tak angkat kan... aku msg la bgtau dia... aku ada kat kedai brothers tu... tp dia tak reply ape pn... aku pn blikla... tunggu & berharap bdk yg jual box tu call aku... & alhamdulillah bdk tu call & bgtau perkare sbnr...
& kalu korang semua nk tahu... akak tu smpi sekarang dkt 2 minggu dah....dia lansung tak call aku dah... takut la jg tu agaknyer... sbb dah menipu kan... lantakla kak eh... sy mmg xmo call akak dah... & x mo bayar dah baki duit akak tu... nak untung sangat amik ko... rugi trus...  

pengajaran yer kengkawan...
mmg tak der orang yg nak kemalangan.. kemalangan bende yg tak dijangka & tak boleh diramal... bak kate orang bende nak jadi...tp kite cube la elak dr berlaku kemalangan yg mcm ni...  sebab
 tak semua orang jujur...
biler kiter jujur... x semestinyer org lain akan jujur jg dgn kiter... ada jer org yg cube nak ambil kesempatan... so berhati-hati la yer...

22 Mac 2014

GUEST BOOK...

assalamualaikum...

chantek tak...?


Haaaaaa........
inila projek terbaru aku...
ada kawan aku minta tlg buatkan GUEST BOOK tuk anak dia nk kawin...
janji nak bagi awal bln 3 aritu..
tp faktor masa...
arini baru aku siapkan... sorry yer kak... nanti sy g anta kat umah akak yer...
kire ni gift dari saya la...
arap anak akak suke & happy nk gunekan nyer yer....
kalu buyuk saya minta maaf yer...
ini jer yg termampu saya buat....
 & skali lagi maaf...
sy xtau tema wedding ank akak tu...
harap2 warne turquoise & kuning... menarik & kene d mate akak & para jemputan akak yer...
sy harap akak sudi menerimanye...
okla pd sape2 yg lain teringin nk suh aku buatkan utk ape2 event korang......
boleh... Insyaallah aku akan buatkan...
Okla.... apepun aku nk ucapkan slamat pengantin baru utk anak kak wan & en sharif... (eh betul ke nama suami kak wan eh... kalu slh jgn mara ye kak wan... )

21 Mac 2014

SAKIT...

Assalamualaikum...

iskh... letih sungguh rasa badan ni....
musim kemarau baru berlalu... musim hujan nampaknye akan muncul...
errmmmm.... bestnyer skrg ni sejuk... tido malam nyaman sungguh... terasa kemalasan nk g keje kan.... nasib dah xyah nk kejar train lg skrg...
tapi masa musim kemarau + jerebu... adalah saat meletihkan rsnye...
jerebu kt Putrajaya ni kuat sungguh smpi aku kene sakit mata ok... yaaa ampun... berdenyut2 sangat mata ni rasanye... berselaput taik mata aku aritu... nk bawak kete pn mcm nmpk tak nampak jer... merah giler mata aku masa tu... bangun pagi x bleh bukak mata aku... taik mata penuh...aku kene hari jumaat lps (14.03.2014)...


Amacam merah x mate aku... ni ms memule nk jd... br sblh Yg merah... Tp sakit... sengal... bedenyut2... uiihhh xdpt den nk kobakan... poritk....
tp ari isnin tu mate aku mcm ok skit... aku g la keje mcm biase....
tetibe dlm kul 11 pg... cikgu sekolah lela tel abah dia bg tau lela muntah2 & sakit prut...
aduh.... kenapa plak... abah dia amik keputusan cutila jaga dia ari slase aritu sbb aku xleh cuti... pastu ptg slase si dak zakwan plak muntah2 & cirit2... ah sudah knp 2-2 anak aku plak kene... tp xkene serentak... itu yg aku plik tu... dah blik keje taska kate zakwan kene mcm tu... aku plak rs nk demam... so aku amik keputusan rabu aku MC utk jaga 2-2 kenit2 tu... dah pagi rabu tu... abah diorg plak sakit prut... aduh.... kenapa la... rumah ku tu kotor ker... rasanye aku dah cuci bersih dah... tp ari ahad aritu aku mls nk msk... aku g bli lauk kt mamak... tp dak zakwan tak mkn... aku yg mkn xkene plak.. xkan dia minum susu aku dia blh kene cirit plak...iskh mcm pelik jer kan... tp ahad malam tu aku steam botol bdk2 tu... tak kan sebab steamer tu diorg kene cirit...tp tak kan sbb aku sakit mata, diorg kene cirit birit ni... aduh letih sungguh.... pening kepala aku memikirkannyer... dengan aku demam nk jaga 3 org cirit birit tu... rasa nk pengsang masa tu... aku pergi lagi klinik... & khamis smalam aku terpakse EL... tak kan aku nk tinggalkan 3 org ahli keluarga ku yg kesakitan tu & g keje... iskh x patutla kan... ape nk jd... abis aku pakse semua mkn bubur...
alhamdulillah... smlm zakwan nmpk mcm dah sihat... tp si dak lela masih kelesuan... masih cirit... tp dah tak muntah dah... pastu lela xmo makan plak tu... aku nk bg makan semua dia tak nak...alahai susahnye hati aku... knpla ank aku ni xbaik2 lagi... dia yg kene dulu tp xbaik2 lagi... so aku amik keputusan bawak dia g umah mak aku... abis pk dah... mcmne nak buat dgn dak lela ni...
ma suh bagi telur rebus... pun dia x abis makan sbijik... dia mkn 1/2 je... susahnye hati aku...

Ya Allah... kau sembuhkan lah penyakit anak ku itu... sesungguhnye hanya pada mu aku mohon pertolongan. amin...

p/s : harap termakbullah doa ku... aku insan yg hina.

7 Mac 2014

Good Bye JKR, Welcome KDN

Assalamualaikum. ..

wahhh lama dah aku x update blog ni kan... wuuiiii kekangan masa sungguh... bnyk bende aku nk citer... tp semuanye x berkesempatan... tp arini aku nk up 1 citer tentang perubahan hidup aku skrg....

haaa korang tgk tajuk pun korang tau kan... 
aku dah bertukar pejabat skrg ni... alhamdulillah... dekat la skit aku nk g keje skrg ni...
aku last day di  JKR pd hari rabu mggu lps, 26/02/2014 aritu...
aku dpt tukar ke KDN (Kementerian dalam Negeri ) kat Putrajaya... 
sedih ni masih terasa lg walaupun dah lbh seminggu aku meninggal kn jkr... huhuuhu.... sedih la tinggalkan kengkawan... bnyk wei kenangan aku keje kt sana... yg gelak x ingt... yg menangis2... yang gaduh2 manje... mcm2 la kisah suke duke aku keje kat sana... iskh mmg bnyk la kenangan nye... mmg xdpt dilupekan... & tempat aku jumpe laki aku ni kat JKR jg la... heheheh....
& 4 ur information. .. sebenarnye hari lastday aku aritu, genap 8 tahun aku keje kat jkr tu tau... sbbnye aku lapor diri 26.2.2006... & pada 26.2.2014 aku last day di sana... kebetulan sungguh kan... mmg semuanye tlh diaturkan sebaik2nye... sbb aku cume dpt tangguh 2 hari jer kt JKR... so mmg aku tak merancang semua ni... kate org ketentuan illahi kan...

So skrg ni aku berulang la dari Pajam ke Putrajaya plak... xde dah aku nak naik komuter turun Bank Negara dah lps ni... xde dah aku bengang dgn master KTMB yang cikai kat stesen Bank Negara tu lagi... menyampah aku tgk master yg katek kt situ tu...(nasib xkenan kat zakwan)... alhamdulillah.... ermmm.... slamat tinggal kawan2 komuter ku... rindula kat korang semua.... xpe dunia dah canggih... nanti kite whatsup yer...
dan sekarang aku kena drive sendiri nak g keje.... ermmm... masalah baru... menempuh jem la plak... dah xde masalah train delay... hari2 aku menempuh jln jem.... hahahha... tp sebab dekat je kan... jem pun aku boleh sampai dalam 30 minit jer... & kat KDN ni, opis aku kat Parcel D ni... kat sini biasela masalah parking la kan... so aku kuar awal la... aku masuk kul 8 tp kul 7.20 aku dah sampai... heaven aku boleh pilih parking mana aku suke... hahahahah 

okla act sbnrnye... ms JPA call aku aritu... diorg offer aku kt Penjara Wanita Kajang...
tp ms aku lapor diri aritu... tetibe org admin tu bgtau...
kekosongan kt situ diorg dah isi dgn pertukaran dalaman... so diorg tanye nk tak kat KDN Putrajaya... aku mls nk bnyk kate...  okla selagi dia x anta aku ke kl ke ape kan.... Putrajaya blh lagi la... lagi pun mmg masa aku mntk tukr kt hrmis aku apply ptjy & kajang... so ok lg la kalu dia bg aku ptjy... tp aku sedikit kecewa la... sbb JPA kate nk bg kt tmpt lain tp KDN bg kt tmpt lain plak... ape nk buat... bkn rezki aku nk keje kt penjara tu kan... xpela kt mn2 pn sm je... so mmg diorg pn kuarkan surat letak kan aku kt kdn ni jg... di Bhgn Pengurusan Pekerja Asing (BPPA)... 
haaa kt BPPA ni aku wat keje lain dr biase yang aku buat kat jkr... mmg xdela keje prolehan ke... buat gaji ke...claim ke... mmg xwat aku keje2 tu semua...kt sini aku kene wat bayaran LEVI... haaa Itu nnti lain kali aku cite sbb aku pn xtau sngt ape sbnrnye keje tu... so kat sini kire mcm aku ni budak baru belajar la... ape bende pun aku tak tau buat @ xpernah buat.... mmg bnyk bende aku kene blajar... kirenye blajar bende baru dapat la pengalaman baru kan... & kat sini juga aku kene jaga kaunter... hahahah padan muke ko esah... harap ko bersabar dgn pelanggan yer...  haaaa mmg lain la keje dgn jkr ni... suasana keje pn lain... kat sini diorang mmg ramah.... tp rasanye tak se 'havoc' kt ep dulu... huhuhu.... rindu ep la.... mell... odah... azie.... rindu nk gelak sakan dgn korang.... huhuhu... korang lps azie abis pantang & sblm mell besalin kite g holiday nak...? jomla lepak sesama.... korang x rindu ke susana ep dulu.... huhuhuhu...( tetibe teremosi la plak....kecoh la ko esah....:-/ )

walaupun tempoh perkenalan kite x berpuluh tahun... tapi 3-4 tahun ni 4 sure bnyk kenangan yg meningalkan kesan kat hati aku... korang la yg bawak aku g beronggeng... yg sudi bawak aku g jenjalan, soping2, kotak merah, makan2... tq so much guyz.... love u all.... aku amat menghargai persahabatan ni.... kite jgn putus kawan eh... mmg aku tau aku bnyk wat salah kat korang semua... tp aku harap jgn simpan dalam hati yer... aku sayang korang semua.... kalu korang wat ape2... (especially makan2... heheh ) jgn lupe jemput aku... insyaallah aku smpai... esk2 kalu umur aku pjg....anak2 korang kawin jemput aku gak tau... heheheh kalu tak aku mrajuk... hahahaha ( poyola ko esah...)

okla wat kawan aku siti hajar.... akak  minta maaf bebanyak yer... akak tau akak dgn hajar pn akak ada bnyk wat salah dalam tak sedar... akak hanya manusia biase... hajar pn jgn simpan dlm hati k... sayang hajar... kiter dah kawan lebih kurang 8 tahun... terima kasih hajar atas semua budi baik hajar... teman akak g jalan tgh2 ari tu... masak utk akak... tolong jd pengapit akak... & macam lagila.... akan di  kenang semuanye... mekasih jar...

okla xmo sebak2 dah... aku nk share sikit pic opis aku yg baru... korang jgn jeles yer...


opis baru...

opis lama...

mana cantek... hehehe....


ada pantri.... BESAR.... HAHAHA...

ada bilik mesin...

kat sini diorag dah buat 5s...
so nampak ceria & teratur la... 


chantek kn... BKA cptla wat cmni... barula comeiiii 



22 Januari 2014

*** wordless wednesday 3 ***

Assalamuaalaikum...

baru masuk tahun baru....

3 pasang trus aku shoping....


agak2... pasni ada lagi tak aku shoping kasut utk thn ni...???????

10 Januari 2014

Azam tahun 2014

Assalamualaikum...

Pejam-celik2 dah 10 hari kite masuk thn baru kan... kejap je ms berjalan kn... aku nk up n3 psl azam tahun baru 2014 aku pn xsmpt lg ni... sian korang mesti tertunggu2 nk tau ape azam aku thn ni kan... (cit perasan.... :p xde sape pn heran esah oit ape azam ko.... hehehhe )
xpela xde org tggu nk bace n3 aku ni pn xpe... saje aku nk tulis spy aku tak terlupe ape azam aku kan... kalu bleh thn ni aku nk bnyk yg tercapai dr tak tercapai... insyaallah kan... yang penting kalu dah tanam azam kena kuat semangat...
okla xmo bebel panjang2...
utk tahun ni aku cume ada beberapa azam baru jer... aku ada 3 azam jer...
aku nk menabung...
aku nk visit malaysia...
& aku nak bagi orang happy...

 xmo la bnyk2 azam... nnti xpandai nk tunai kan jadi tak tercapai...  sbb mcm aku bgtau.. pd aku azam ni cume mcm 1 target & guideline jer... utk aku usaha memperbaiki diri ini... so bile aku nk buat azam... biarla ada kayu pengukur... sama ada boleh tercapai @ tak tercapai... barula best...

contohnyer azam aku yg pertama ni, aku nk menabung... skrg kan semua brg naik harga... pergi mana pn semua nk pakai duit... kalu nk menyimpan 2-3ratus sebulan tu memang mcm xcukup jer kot.... yerla kan gaji aku ciput jer... pastu aku ni mls nk wat keje luar... so dr membazirkan duit baik aku cube menabung kan... lg pn aku ni jenis yg malas nk menabung... nak kate boros sangat tu xla... tp aku xsuke nk displin kan diri simpan duit hari2... xreti... pd aku ada duit selepuk br aku menyimpan... pastu sblm ni kalu aku ada plan nk g jenjalan br la aku terhegeh-hegeh wat bajet & barula aku akan menyimpan duit... kalu idak... entah ape yg aku buat... sbb tu sblm ni aku suke wat bnyk potongan... beli insuran, wat asb loan, main kutu sana-sini... so tinggal sikit je dlm tangan... xdela aku memboros jer kan... tp thn ni aku dah xmain kutu lagi, sbb xcukup geng dah skrg ni... so baik aku menabung kan...
jadinye aku ingat aku nk mulekan dgn nilai yang kecil la... contohnyer mcm pengiraan kt jadual bawah ni... aku buat sendiri jadual ni... supaya aku ada kayu pengukur utk aku nmpak sendiri usaha aku tu... aku blh jer berazam nk menyimpan & bejimat berbelanje... tp nnti bile dtg nafsu nk membeli belah... nafsu nk mkn yg bukan2... nafsu nk g jenjalan... haaa kelaut la azam aku ni nnti... so aku kene set kan otak aku ni... aku mesti ada target & teknik utk blajar displin kan diri aku ni kan... :)
harap2 la, bkn hangat2 tahi ayam jer azam aku yang ni... mintak2 la aku kuat semangat... insyaallah...


Ok kalu korang tgk jadual ni... aku kene Menyimpan ikut nilai hari... contohnye aku tetapkan setiap hari isnin aku cume perlu simpan RM0.50 jer... Selasa aku kene tambah lagi RM0.50 jadi RM1...  so start 1/1/2014 hari tu adalah hari rabu.. aku kena simpan RM1.50 sehari... tambah RM0.50 dari hari selasanye RM1...nilai simpanan aku akan bertambah RM0.50 setiap hari, sampai ahad aku perlu simpan RM3.50 utk hari ahad tu... & biler hari isnin aku balik kpd menyimpan RM0.50 sehari jer... maknenye stiap hari nilai aku perlu simpan berbeza... aku menyimpan ikut hari... kalu isnin 50 sen, selasa singgit, rabu singgit stengah & sterusnye mcm dlm jadual tu... haaa korang faham tak... senang jer kan...
doa kan aku berjaya displin kn diri ni k... nmpk remeh jer kan... & mgkn nilai simpanan ni hasilnye x bnyk mana... tp tula tujuan aku menabung ni bkn utk buat ape2... saje aku nk rewardkan diri aku di tahun hdpn slps setahun aku berusaha... sbb yg penting aku nk usaha menabung... & kalu berjaya aku bleh bangga dgn anak2 aku & anak2 buah aku... kalu diorg nampak kite usaha baru diorang percaya... sbb aku tau bkn semua org boleh menabung... saper yg boleh menabung dgn nilai yg tlh ditetap kan.... aku tabik la org tu... nak displin kan nafsu & rajin kan diri tu bkn senang ok... sbb aku mmg lemah kalu bab2 ni... 'so esah chai-yok2...u can do it.... hehehehe...'
da lps 30 thn hidup baru ko nk blajar menabung esah... terlambat kot....:-P


So inila tabung aku thn ni... bks mkn aku jdkn tabung... lantakla aku suke sbb ada partition. .. senang & nmpk kemas kan...

okla azam aku yang no 2... aku nk visit malaysia... hai esah... ko tu tourist @ bkn warganegara ke esah - nak visit malaysia bagai... aku kan suke g jenjalan... semua org duk kate nak berjimat-jimat... aku pun nak berjimat jugakla... so dgn duit yg xbrape nk bnyk ni... aku nk g jenjalan dalam malaysia jerla... & yg dekat2 jer... xyah nak naik kapal terbang, bas, keretapi @ kapal... aku nk jenjalan dgn kete jer... faham2 jerla ada ank kecik ni payah la kalu tak naik kete... brg diorag jer dah penuh 1 kete... kalu nk angkut guna transport lain... xlarat rsnye bdn aku ni... renyah sngt rasanyer... so visit malaysia pun kire okla kan...



so utk thn ni aku plan nk g tempat yang senang & dekat nk sampai... aku dah senaraikan beberapa tempat... nanti aku wat list eh tempat yg aku plan nk g yer...  hopefully dapatla aku sampai semua tempat2 tu... mcm thn lps aku x g jln mana2 pn... sebab faktor kesihatan yang tak mengizinkan... so tahun ni harap2nye tercapaila... 

& utk visit malaysia yg pertama utk tahun ni... aku dah sampi ke Muzium istana Sri Menanti pada 1/1/2014 hari tu... haaa ini 1 petanda yang baik... hari pertama tahun baru 2014 ni aku dah sampai ke 1 tempat bersejarah... yang sbnrnye aku xplan pun... tp smpi jg akhirnyer... kalu korang nk bace n3 ni... korang bleh click sini...  jadila permulaan utk tahun baru kan...


ok untuk azam aku yg ke 3 ni... aku berniat nak orang happy dengan bagi diorang hadiah birthday... kpd setiap ahli keluarga aku, kawan rapat ku.. & sesiape yang dekat dgn aku, kalu aku tau hari lahir nyer... haaaa suke la tu... esah nak bagi hadiah...heheheh...' insyaallah... aku akan cube ingt besday org & give them reward... walaupun sekecil2 nilai... yang penting aku ikhlas nk bagi & aku nk orang happy... itu jer niat aku... tp kalu hadiah yg aku bg tu korang tak suke...sbb tak mahal @ xcantik jgn la dibuang dpn aku yer... aku harap korang sudi terima hadiah xseberapa dr aku tu... siyes... aku xminta balasan pun... cume ingatla aku dlm doa korang... itu jer pn dah memadai... 

& utk gift pertama aku nk bagi tahun ni....
 aku beli ni....



haaa chantek tak... korang agak utk siapa lah gift ni kan...? haaaaa ce teka...? nanti aku up n3 besday sape eh...

ermmmm... okla... rsnye dah berjela aku menaip... lenguh plak rs bahu ni...
doa kan aku dapat menunai azam2 aku ni eh...   

salam tahun baru...
semoga ape yg korang idamkn.. akan tercapai
all the best 4...
love u all....
terima kasih sudi bace....

1 Januari 2014

Welcome 2014...

assalamualaikum...

WELCOME 2014...
Happy New Year.....

wah.... ini hari sudah msk tahun baru ma.... 

ape azam tahun baru korang...
smlm aku dah citer azam thn lps yg tercapai, x tercapai & separuh tercapai kan.... utk tahun ni ape azam thn baru aku... heheheheh

mcm yg aku tulis smlm... azam aku ini cume target & guideline utk aku jer... so azam thn baru aku ni pn akan aku cube tunaikan dlm tempoh utk tahun ni je... azam aku yg tahun lps tu... biarla... xmo di ingt @ di sambung, lg benda dah lama... kalu x tercapai tu biarla... kirenyer aku nk buat azam br utk tahun baru ni... boleh tak?

tp hari ni rasanye aku x mo tulis ape azam aku lg... bleh x aku nk smpn dulu... esok2 aku habaq k... arini x sempatla.. ada bnyk agenda yg perlu dibuat hari ni... n3 lain aku update azam aku k... daa.....