7 September 2015

Huaarghh...


Assalammualaikum...


huaaaargh....
arini agak sedih oooo....
sbb......

aku keje arini sorang jer....
semua kawan2 aku cuti...
mcm hari raya plak...
huhuhu...
manja x... ngade jer kan... :)

nasib ada sorag PSH dtg... nasib dia dtg 
kalu x sape nk tolong aku jg kaunter...
aku dah sayu dah pagi td,..
ingt kene keje sorang jer harini....

terima kasih yer adik PSH... sbb dtg...
kpd kawan2 yg lain..
bkn aku salahkan korang...
aku faham korang ada masalah...
tapi 
bile xde kawan ni...
tetibe rs sunyi...
padahal aku mmg dah tahu dr hari sabtu yg aku akan keje sorang jer harini...
tp entahlah mental aku dah ready tp jiwa aku yg tetibe sayu...
huhuuhu... poyo...


so arini lunch ni jerla..
xmo g cafe sensorang...
xmo... nasib ada stok thn lps xmkn lagi...
heheheh ok nk mkn...

notakakiku...
act pg td x salam dgn che abg..
sbb bangun lmbt... hehehe... che abg tggl kan jer xmo salam kiter...
itu yg sayu a.k.a emo lebih... heheheheh

5 September 2015

stokin

Assalamualaikum...

wah...
rindunyer nk tulis blog...
tahun ni aku baru sempat nk up 1 citer jer...
wah sadisnyer.... huhu....
wahai masa...
kanapa la x cukup2 masa aku  ni...
nk merapu kat sini pun x sempat...
sbnrnyer bnyk bende nk cerita...
nk membebel sensorang...
tp xtau nk mule dari mana dulu...

okla kite mule dgn entry sengal tahun ni eh...
kire ni entry 1stla... sbb yg msk2 tu kire sesajerla...
hopefully aku ada ms la pas ni up citer terkini...

ok cer korang tgk pic bwh ni...
tahu x aper ni...



ni aku bli kt korea shop...
sbnrnyer aku ni suke kaki ayam kt opis...
aku xsuke pki kasut... sbb nnti kaki aku berpeluh...
bile aku pki stokin...
mcm xselesa...
tp kalu yg pendek sngt tu asik tertanggal jer..
sbb xtutup kaki sangt...
so ms aku g jenjalan...
aku tgk stokin ala kasut ni mcm selesa jer...
so aku try la bli...
murah jer RM10 utk 2 pcs...
sajerla try bli 2 pcs jer...
kalu selesa blh la bli lagi...

& hasilnyer...
tararrrr....


selesa sangattt......
kaki aku xkotor & xberpeluh...
cantek x colour dia...
comelkan....

okla itu jerla utk harini...
aku nk smbng keje..
ari sabtu pun aku keje...
bos thn ni bg apc kt aku eh,,, hahahahah

13 April 2015

persendakan orang





korang ingat korang tu P&P korang jerla yg ada digree...
kami yg kerani & PSH ni SPM jer ker...
Helloooooooo...
kt jkr dulu ada jer aku kenal yg ada Master tp bkn P&P... bahagia jer hidup dia...
xsemua org xde digree tu low class...
lucu ker ko yg sbg ketua yg plg bsr dlm bhgn ni buat gurauan mcm tu...
boleh terima ker... 
hina sngt ke kt mata ko kami golongan sokongan ni... 
smpi gurauan mcm tu yg keluar dr mulut ko tu...
mmg la kerja ni ada hiraki...
x payah ckp pn kami sedar diri...
tau jer kami nk respect bos2...
tp kalu dah zaman moden ni still ada pemikiran mempersendakan org bawahan mcm tu...
mmg tak leh terima otak aku ni...

hidup ni ibarat roda...
kat dlm opis ni ko plg bsr...
ko blh megah tegak di atas...
tp kalu ko kt luar 
ko ingt org yg ada digree tu nk tlg ko ke...
kalu ko kene rompak @ kete rosak tepi jln...
ada ke org ada digree akan berenti tlg ko...
tolong tengok jer adalah....

aku tau aku x sempurna...
tp kalu org gurau mcm tu... 
bg aku itu bkn gurauan..
tp  itu hinaan...
aku pn ada hati dan perasaan...
ada maruah bkn utk dipersendakan...

sorry 2 say la...
mulai hari & saat ini aku mmg dah hilang respect pd ko...
cume skrg ni aku pk ko tu manusia jer...
sbb aku bkn zalim 
kalu sampah mmg aku buang jer...
sbb bg aku ko umpama botol air mineral....
yg mmg abis air akan aku buang trus botol plastik tu...
mmg aku xkenang jasa ko...
..


aku cube nk practice ayat ni pd ko...
tp aku terfikir...
ada ke jasa ko pd aku....
yg boleh aku melihat dr mata hati aku...
b'coz mata kasar ku mmg dah xde rsnyer...


notatkakiku...
aku xsuka benci orang...
sekali aku x suka... sendiru mau ingatla...

10 Mac 2015

maggi asam laksa sardin

Assalamualaikum...

hari ni nak share menu zaman kanak2 dulu...
resepi ni mak aku
dah lama x makan...
so aritu teringin plak nk mkn...
sajela wat...

resepi mudah... tp menyelerakan.... emm... nyum2...

bahan2 nyer mudah jer...


maggi asam laksa...  bahan utama
tapi aku suke pki cintan sebab mee dia lain skit...


sardin... 
bawang merah & bawang putih...
cili api...
itu sahaja... 

so care memasaknyer...

tumis sikit bawang merah & bawang putih..
masukkan sardin yg dihancur kan...
pastu masuk sebuk asam laksa tu...
pastu masuk la mee...



dah siap...


ok jom makan...
nyum2...

26 Julai 2014

SELAMAT HARI RAYA...

selamat menyambut hari raya aidilfitri...
maaf zahir batin yer...
kalu aku ada buat salah pada sesiapa yg kenal aku...
minat maaf bebanyak yer...
dari hujung rambut sampai hujung kaki....
jgn simpan dalam hati yer...

ini lagu aku saje nk share...
ptg kelmarin aku dengar mcm best jer...
hopefully korang pn sronok layan...





berhati-hati dijalan raya...
selamat balik kampung...